18. október 2024
Facebook
štvrtok, 06 september 2018 22:00

V Thajsku zatkli dvanásť ľudí, ktorí na Facebooku zdieľali kritický príspevok o polícii

Written by 
Rate this item
(0 votes)

BANGKOK 6. septembra (WebNoviny.sk) - Polícia v Thajsku zatkla 12 ľudí, ktorí na Facebooku zdieľali príspevok o obvinení britskej turistiky, ktorej údajne thajskí policajti odmietli zaevidovať oznámenie o znásilnení. Mužov zatkli počas tohto týždňa vo viacerých provinciách a hrozí im obvinenie z porušenia zákona o počítačovej kriminalite, informoval ich právnik. Ak ich obvinia zo šírenia falošných informácií a poškodenia národnej bezpečnosti, hrozí im trest odňatia slobody až na päť rokov. Odporúčame:
Turecká turistka si chcela v Dánsku obnoviť víza, na polícii však dostala pokutu za zahalenú tvár Thajská polícia popiera tvrdenia, že by Britku odmietla a tvrdí, že turistkine tvrdenia, že ju v júni znásilnili na ostrove Koh Tao, sú nepravdivé. Zákon o počítačovom zločine často v krajine doteraz využívali na stíhanie ľudí zverejňujúcich príspevky o thajskej kráľovskej rodine alebo politických záležitostiach krajiny, stíhanie v súvislosti s čisto kriminálnymi prípadmi bolo skôr zriedkavé.

Viac k témam: facebook, polícia, znásilnenie
Zdroj: Webnoviny.sk - V Thajsku zatkli dvanásť ľudí, ktorí na Facebooku zdieľali kritický príspevok o polícii © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 193 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner